Školjke i fosili

Skoljke i fosili

Školjke su aspekt ženske energije koja omogućuje balansiranje jin i jang energije i donose harmoniju na svim aspektima.

Školjke se dele na radijalne i spiralne. U zavisnosti od toga kojoj kategoriji pripadaju, šalju i energiju.  Radijalne liče na otvoren dlan, ili na dlan sa blago skupljenim prstima. U kristaloterapiji se koriste da bi pomogle otklanjanju blokada i pojačavanju toka energije u telu. Stres dovodi do grčenja mišića, a radijalne školjke razbijaju čvorove nastale blokadama i šalju energiju kroz sve ćelije. Zna se da ljudsko telo sadrži sedamdeset procenata vode i da voda pamti informacije. Voda u ćelijama pamti traume i stresne situacije. Školjke nose informaciju slobode i pomoću njih je moguće izvršiti deprogramiranje starih ćelijskih programa i izvršiti novo programiranje. Kada se promene programi, treba da prođe vreme od šest meseci dok ćelije ne usvoje nove programe i dok se ne regenerišu.

Školjke se koriste relaksaciju, opuštanje i meditaciju. S obzirom da nose informaciju prirodne iskonske harmonije, donose mir. Nalaze se u raznim bojama i u zavisnosti od problema i od lokacije bola, koristi se određena boja školjki. Može se položiti na mesto bola, čvora ili blokade, ili na predeo prve čakre, pa usmeriti energiju ka sedmoj. Spiralne školjke imaju oblik poluzatvorene pesnice. Taj njihov spiralni oblik, simbol je beskonačnog kretanja od materije ka univerzumu. Ukoliko želite da fokusitrate postojeću energiju, školjke stavite tako da njihova spiralna osnova bude u pravcu kazaljke na satu. Ukoliko bi da promenite stav, energetski tok ili da odstranite neku blokadu, školjku stavite tako da njena spirala bude u obrnutom položaju od kretanja kazaljke na satu. Ovih školjki ima u bezbroj boja i nijansi i u zavisnosti od lokacije bola, birate boju. Nećete pogrešiti ukoliko odaberete roze školjku za sve probleme, jer to je boja srčane čakre i tu se uglavnom problemi gomilaju. Takođe, bele ili providne školjke možete staviti na predeo osme čakre, negde trideset santimetra iznad sedme čakre. Tu se prikupljaju informacije i školjke će pomoći da se one selektuju.

Školjke se mogu koristiti i za oplemenjivanje i zaštitu prostora. Ponekad je dovoljno staviti jednu školjku (u odgovarajućoj boji), zajedno sa nekim od kristala i u vašem domu će biti dovoljna količina dobre energije. Na primer – roze radijalnu školjku, rozen kvarc i gorski kristal, stavite na polje emocija i u vašem domu će se širiti energija i vibracije čiste emocije. Ili neku žutu ili providnu školjku i kamen dendritski ahat, stavite na polje materijalnog bogatstva i ta će energija ispuniti vaš dom. Fosili u prevodu znače ,,onaj koji je zakopan''. Fosilizovani ostaci raznih organizama – biljaka i životinja nalaze se i danas, na stenama, kamenju, mineralima i kristalima. Nađeni su u žadu, u koralima na morskim sprudovima, u mnogim kristalima.....Česti su turmalizovani fosili..... Njihova uloga u kristaloterapiji nije prevelika. Uglavnom se koriste da bi se osvestio neki zatrpani deo prošlosti, nešto čega nam je teško, ponekada i bolno da se setimo. Dobar su vodič u regresijama u cilju oslobađanja duboko skrivenih emocija. U kombinaciji sa kristalima, oni su ti koji ,,vode unazad'' do stresnog trenutka, dok kristali i ponekad školjke, pomažu da se to što je osvetljeno, lakše prevaziđe. I školjke i fosile treba čistiti i kada ih unesete u kuću i nakon toga, na svakih mesec dana u rastvoru soli i vode